Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین نمایشگاه نقاشی مجازی کودکان محک به مناسبت روز جهانی کودک فردا (جمعه 30 آبان ماه 99) برگزار می‌شود. این نقاشی ها در قالب یک کلیپ برای کودکان محک نمایش داده خواهد شد؛ سپس از طریق فضای مجازی در اختیار کودکان شهرهای مختلف کشور قرار خواهد گرفت.

هر سال در روز جهانی کودک (20 نوامبر/ 30 آبان)، کودکان مبتلا به سرطان بستری در اتاق‌های بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک، منتظر میهمان‌هایی از میان چهره‌های محبوبشان، گروه موسیقی و تئاتر و برنامه‌های شاد بودند و خاطره دلنشینی در ذهن‌شان ثبت می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته «مرضیه برومند» کارگردان، بازیگر و عروسک‌گردان همراه با «آزاده مؤیدی‌فرد» صداپیشه عروسک محبوب «چرا» در این روز به محک آمدند. قهرمانان کوچک و صبور در اتاق‌های بازی بیمارستان نقاشی کشیدند و به رسم یادگار روی دیوارها نصب کردند.

 امسال اما شیوع گسترده بیماری کرونا و لزوم حفاظت از کودکان مبتلا به سرطان در برابر این ویروس، مانع از حضور گروه‌های هنری و برگزاری جشن به شیوه‌های قبلی برای کودکان شد. اما با باور به اینکه هیچ سختی پایان کودکی نیست، اقدام جدیدی یعنی «برگزاری اولین نمایشگاه مجازی از نقاشی‌های کودکان مبتلا به سرطان» متناسب با شرایط روز جامعه برای روز جهانی کودک برنامه‌ریزی شد و قهرمانان کوچک محک، خود در این اقدام مشارکت کردند. 

بهناز آسنگری، مدیر واحد خدمات حمایتی محک ضمن تبریک روز جهانی کودک _۲۰ نوامبر (۳۰ آبان ماه)_ به تمامی کودکان جهان، در خصوص هدف از برگزاری این نمایشگاه گفت: «مؤسسه خیریه محک در نزدیک به 30 سال فعالیت خود همواره به ارتقای کیفیت زندگی فرزندانش و خانواده‌هایشان در مراحل درمان بیماری و حتی پس از قطع درمان و بهبودی توجه ویژه‌ای داشته است. زیر این سقف تلاش می‌شود تا خانواده‌ها چالش‌های کمتری را در مسیر مبارزه با سرطان تجربه کنند و با دغدغه کمتری این روزها را پشت سر بگذارند. بی شک برگزاری برنامه‌های شاد، مفرح و همچنین رویارویی کودکان با چهره‌های محبوبشان آن‌ها را برای لحظاتی از فضای درمانی جدا کرده و باعث ایجاد انگیزه و امید در دل‌هایشان می‌شود.

وی ادامه داد: اما شیوع کرونا و ملزم بودن رعایت مسائل بهداشتی برای حفظ سلامت همگان، سبب شد تا در روز جهانی کودک نمایشگاه مجازی را از نقاشی های کودکانمان در سراسر کشور برگزار کنیم. به این معنا که نه تنها فرزندانمان در بیمارستان محک بلکه تمام کودکان در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی کشور به این رویداد دعوت شدند و از شهرهای مختلف در آن مشارکت کردند.»

آسنگری در خصوص نحوه برگزاری اولین نمایشگاه نقاشی مجازی کودکان محک افزود: «گزیده‌ای از نقاشی های این نمایشگاه مجازی در قالب یک کلیپ برای کودکانمان نمایش داده می شود. این کلیپ توسط روانشناسان محک از طریق فضای مجازی در اختیار کودکان شهرهای مختلف کشور نیز قرار خواهد گرفت. به علاوه فایل صوتی و تصویری قصه‌خوانی نیز توسط هنرمندان یاور محک برای این روز به عنوان هدیه فرزندان محک، تهیه شده که در آن «علی فروتن»، هنرمند محبوب کودکان هم پیام تبریک خود را به مناسبت روز جهانی کودک به تمامی کودکان مبتلا به سرطان می‌رساند.»

مدیر واحد خدمات حمایتی محک با اشاره به ضرورت توجه به کیفیت زندگی کودکان مبتلا به سرطان در هر شرایطی ادامه داد: «سال‌هاست تلاش می‌کنیم تا این مفهوم نهادینه شود که درمان سرطان در هر شرایطی باید ادامه داشته باشد و تمام اعضای خانواده باید در این مسیر حمایت شوند تا با انگیزه و امید با این بیماری مبارزه کنند. اما این روزها که همه به نوعی درگیر مشکلات کرونا هستیم، کارکنان، داوطلبان و هنرمندان یاور محک نشان دادند که در روزهای سخت هم می‌شود کاری کرد کارستان. آنها دغدغه شادی کودکان را فراموش نکردند و این اتفاق حاصل عشق همه این عزیزان است. اینگونه است که تداوم نیک‌اندیشی همه مردم سرزمینمان باعث می‌شود، شادی‌های کودکی همراه با درمان بیماری در شرایط سخت هم ادامه داشته باشد.»/ موسسه خیریه محک_ حمایت از کودکان مبتلا به سرطان

--- بیشتر بخوانید: توجه به اهمیت کتاب و قصه ‎خوانی در درمان کودکان مبتلا به سرطان

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کودکان مبتلا به سرطان اولین نمایشگاه نمایشگاه مجازی روز جهانی کودک کودکان محک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۶۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم وفناوری آنا، با آمدن تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی در میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرده است، اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است می‌تواند مخرب باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمیز دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رها شدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشورها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. مثلا یکی از ایالات امریکا کودکان زیر ۱۸ سال را بین ساعت ۱۰:۳۰ شب و ۶:۳۰ صبح، از استفاده رسانه‌های اجتماعی منع  کرده و استفاده از رسانه‌های اجتماعی در این ایالت برای کودکان نیاز به تأیید سن دارد. برخی قوانین در دیگر ایالت‌های امریکا نشان می‌دهد که والدین می‌توانند به حساب‌های فرزندشان دسترسی داشته باشند و شرکت‌ها از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به کودکان زیر ۱۳ سال بدون رضایت والدین منع شده‌اند.

سنگاپور

در سنگاپور نیز قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا استراتژی بهتری در این زمینه در نظر گرفته این استراتژی مجموعه‌ای از اقدامات پیشنهاد می‌‌کند که نخستین گام آن تولید محتوای آنلاین خلاقانه و آموزشی برای کودکان است که تنظیمات حریم خصوصی با استفاده از کنترل والدین انجام می‌شود. همچنین لایحه‌ای را برای جلوگیری و مبارزه با سواستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین ارائه شده است.

فرانسه

فرانسه تولید کنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدود کردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین در خصوص ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود.والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از ۱۶ سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

انگلیس و امریکا

درسال گذشته میلادی انگلیس قانونی شامل ۱۵ استاندارد را اجرا کرد که هدف آن حفظ حریم خصوصی برای کودکان در فضای آنلاین است.در این میان آمریکا نیز در کنار اروپا و آسیا سعی دارد از کودکان محافظت کند. طی این لایحه پلتفرم‌های آنلاین موظف می‌شوند به والدین برای کنترل بهتر فعالیت‌های آنلاین فرزندانشان کمک کنند.همچنین ابزار‌هایی در اختیار والدین کودکان زیر ۱۶ سال قرار می‌گیرد تا از آنها محافظت شود.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود.همچنین چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر ۱۸ سال در بازی‌های ویدئویی وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به ۳ ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس ۴۵۶) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #۴۵۶*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن ۴۵۶ این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است. 

             

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیتهای خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام‌ شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آن‌ها کمتر در معرض محتواهای نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتورهای تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال ۱۳۹۸ در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهادهای مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند اما این نقش پررنگ والدین است که می تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

انتهای پیام/

مهدیه چوپانی

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران است
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانت در جنوب کشور+فیلم
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • فراخوان اولین سالانه تبادل عکس ایران منتشر شد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس